Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

03 Tutkimukset ja tutkimusyksiköt

Siirry alas

03 Tutkimukset ja tutkimusyksiköt Empty 03 Tutkimukset ja tutkimusyksiköt

Viesti kirjoittaja Khar Ke Loka 23, 2013 11:33 am

Tutkimusyksiköt

TAYS

TAYS: TRANS-poliklinikka

Käyntiosoite: Rakennus Z3, Teiskontie 35, 33521 Tampere
Postiosoite: Tampereen yliopistollinen sairaala, Yleissairaalapsykiatrian poliklinikka, PL 2000, 33521 Tampere

Kanslian puhelinnumero: 03-311 65216
Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@pshp.fi

HYKS

HYKS: Sukupuoli-identiteetin tutkimuspoliklinikka

Käyntiosoite: B-porras, 5. kerros, Tukholmankatu 8 F, 00290 Helsinki
Postiosoite: PL 442, 00029 HUS

Kanslian puhelinnumero: 09-471 75472
Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@hus.fi

Khar
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä


Takaisin alkuun Siirry alas

03 Tutkimukset ja tutkimusyksiköt Empty Muistilista tutkimuskäynneille

Viesti kirjoittaja Khar Ke Joulu 18, 2013 10:25 am

Matkakorvaukset

Jokaisen käynnin yhteydessä olet oikeutettu matkakorvauksiin niiltä osin, kuin matkakustannuksesi ylittävät omavastuurajan. Pyydä tutkimusyksikössä käynnin päätteeksi käynnistä todistus matkakorvaushakemusta varten.

Lisätietoja Kelan sivuilta.

Lääkärilausunnot

Joutuessasi jäämään pois töistä tai opiskeluista tutkimuskäynnin vuoksi, pyydä käynnin päätteeksi käynnistä todistus, jonka viet työnantajallesi tai opiskelupaikkaasi (joissa käytännöt vaihtelevat).

Lähetteet

Mikäli se on sinulle ajankohtaista ja/tai juridisesti mahdollista, pyydä tutkimuskäynnillä, hoitoneuvottelussa tai seurantakäynnillä lähete tarvitsemaasi yksikköön tai tahoon (lausunto nimenmuutoshakemusta varten, lähete hormonipolille, ääniterapiaan, mastektomiaan, genitaalikirurgiaan). Yleensä lähetettä ei saa suoraan käynniltä mukaan vaan se laaditaan käyntisi jälkeen ja lähetetään suoraan oikeaan yksikköön. Lähetteen perään kannattaa soittaa, jos haluaa varmistaa, että se lähtee poliklinikalta ja että se käsitellään vastaanottavassa päässä.

Khar
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä


Takaisin alkuun Siirry alas

03 Tutkimukset ja tutkimusyksiköt Empty Tutkimuskäytännöt HUS:ssa

Viesti kirjoittaja Khar Ke Joulu 18, 2013 1:22 pm

http://wiki.puuteri.org//Puuteri/Transtutkimukset

Ensikäynnillä tutkiva lääkäri tai tutkimusryhmään kuuluva sairaanhoitaja haastattelee ja kerää perustietoja tutkittavasta. Ensikäyntiä seuraa joukko tutkimuskäyntejä muutaman viikon välein. HUS:ssa tutkittava tapaa pääosin omahoitajaa? ja muutaman kerran myös tutkivan lääkärin, joka tekee tutkittavalle muutaman yksinkertaisen testin mm. sen kartoittamiseksi, voisiko jokin mielenterveysongelma selittää ristiriidan.

Yksi tutkimuskäynti on varattu ns. omaistapaamiseen, johon tutkittava voi tuoda haluamiaan läheisiä, kuten esim. vanhemmat tai puolison.

Tutkimusten loppupuolella tutkittava ohjataan usean tunnin psykologisiin testeihin.

Khar
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä


Takaisin alkuun Siirry alas

03 Tutkimukset ja tutkimusyksiköt Empty Tutkimuskäytännöt TAYS:ssa

Viesti kirjoittaja Khar Ke Joulu 18, 2013 1:22 pm

http://wiki.puuteri.org//Puuteri/Transtutkimukset

Seuraavassa kappaleessa on yleiskuvaus TAYS:n transtutkimuksista niiden perusmuodossa. Tutkimukset (ja hoidot) toteutetaan yksilöllisesti ja poikkemia allakuvatusta voi esiintyä.

Tutkimusvaiheessa ensimmäisenä on vuorossa sairaanhoitajakäynti, toisena sosiaalityöntekijäkäynti, seuraavaksi kaksi psykiatrikäyntiä ja yksi psykologikäynti. Tutkittavan niin halutessa voidaan viimeisellä tutkimuskerralla järjestää omaistapaaminen.

Sairaanhoitajan käynnillä tehdään lähinnä alustavaa haastattelua ja kartoitetaan tutkittavan henkilöhistoriaa ja yleistilannetta. Sosiaalityöntekijäkäynnillä mm. kartoitetaan nykyistä elämäntilannetta ja tehdään tähän liittyviä testejä (mm. Audit-päihteidenkäyttötesti ja LSS-elämäntilannetesti). Psykiatrikäynneillä tavataan hoitavaa lääkäriä ja tehdään vapaamuotoista sekä strukturoitua psykiatrista haastattelua ja testejä (mm. SCID-2 -persoonallisuuskysely, SCL-90 -oirekysely, ja BDI-masennuskysely). Psykologin käynti koostuu haastattelusta ja psykologisista testeistä (mm. MMPI-1-persoonallisuustesti, Rorschach-"musteläiskätesti", WZT-piirtotesti ja Rotter-lauseentäydennystesti). Osan testeistä saa tutkimuksista mukaan 'kotiläksyksi' ja ne palautetaan täytettynä seuraavalla käynnillä.

Tutkimusvaihetta seuraa ensimmäinen hoitoneuvottelu, johon osallistuu tutkittavan ohella hoitava lääkäri ja sairaanhoitaja. Tässä hoitoneuvottelussa tarkastellaan tutkimusten kulkua sekä tulevia hoitoja ja asetetaan diagnoosi, ellei tutkimuksissa ole löytynyt esteitä sukupuolen korjaukselle. Tällä käynnillä (tai välittömästi sen jälkeen) kirjoitetaan myös lähetteet tutkittavan haluamiin hoitoihin – tässä vaiheessa yleensä hormonipoliklinikalle, foniatrille ja laserepilaatioon. Lääkärintodistus nimenmuutosta varten annetaan myös yleensä tässä vaiheessa, vaikkakin se on joissain yksittäistapauksissa ollut mahdollista saada aikaisemminkin.

Tutkimusvaiheen käynnit ovat noin 4–8 viikon välein.

Khar
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä


Takaisin alkuun Siirry alas

03 Tutkimukset ja tutkimusyksiköt Empty Vs: 03 Tutkimukset ja tutkimusyksiköt

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa